Donat Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı dolu toz maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolu dolu oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
- 2 adet oda sıcaklığımda bekletilmiş yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un(+2 yemek kaşığı un, unu kontrollü koyuyoruz ele yapışmayan kıvam elde ettikten sonra un koymayı kesiyoruz )
- Hazır çikolata (benmari usulü eritilmiş )
- Zevkinize göre süsler
Donat Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt şeker ve mayayı karıştırıyoruz maya eridikten yani yaklaşık 5 dakika sonra sıvı yağ ve tereyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz.
- Vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yoğurma kıvamına gelince kontrollü bir şekilde un ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini streç film ile kapatıp odanın sıcaklığına göre üzerini örtüyoruz yaklaşık 45 dakika mayalandıktan sonra fotoğraflarda görüldüğü üzere merhametle açıp 1 cm kalınlık (serçe parmağı kalınlığında) çeşitli aparatlarla şekil veriyoruz.
- Bir yandan çikolatamızı eritip bir yandan yağı da kızdırınca donutlarımıza tepsi mayasında yapmış oluyoruz.
- Ardından kızgın olmayan yağda donutları kızartıp çikolata batırıp süslüyoruz.
Donat Tarifi Fotoğraflı Yapılışı