
Dondurma Kaşığı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao (Hamurun diğer yarısı için)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Vanilya
Dondurma Kaşığı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Hamur için un hariç büyün gereçleri karıştırın.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun diğer yarısına kakaoyu ekleyin. Diğer yarısına da kakao kadar un ekleyin.
- Yoğurduğunuz iki hamuru yan yana koyun.
- Dondurma kaşığı ile ikisinden de gelecek şekilde alarak yağlı kağıt serili tepsiye koyun.
- 170 derecede pişirin.