![dondurma-tadinda-malaga-gorunumlu-borcam-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/09/dondurma-tadinda-malaga-gorunumlu-borcam-tatlisi.jpg)
Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik bardak ölçüm (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya 1 yumurtanın sarısı(isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
- 6 tane muz
- 2 paket kremşanti ben sade kullandım kakaoluda kullanabilirsiniz
- 2 çay bardağı soğuk süt
- 1 paket krema(200)ml
- 150 gram çikolata 2 çorba kaşığı kırık fındık
- Fıstık fındık isteğe bağlı ne kullanmak isterseniz
Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir tencerenin içine süt, irmik, şeker, yumurtanın sarısını ekleyip orta ateşte kaynayana kadar çırpıcıyla çırpalım.
- Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekliyelim.
- Kaynayınca bikaç dakika daha pişirip ateşten alalım.
- Borcamımızı ıslatalım fazla suyunu alalım ve tatlımız kolay çıksın diye bu işlemi yapalım ve tatlımızı tepsiye boşaltalım ve soğusun diye balkona alalım.
- Daha sonra kremşantimizi çırpalım ben sade kullandım isterseniz kakaoluda kremşanti kullanabilirsiniz
- Kremşantimizi tatlımızın üstüne yayalım.
- Muzlarımızı ikiye bölüp tatlımızın üstüne ekliyelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Yarımsaat bekletelim ve ganajı hazırlıyalım.Kremamızı sos tavasına alalım ateşe alalım.
- Kaynamaya yakın ateşten alıp çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve içine 2 çorba kaşığı fındık kırığı alıp karıştıralım.
- Dolaptan tatlımızı çıkartıp çikolata sosunu muzların üzerine döküp 4 veya 5 saat hatta bir gün önceden yapıp hazırlıyabilirsiniz bende 6 saat bekletip servis yaptım.Servise hazır.