Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurmalı Çilekli Kırmızı Fasulye Ezmeli Mochı

Dondurmalı Çilekli Kırmızı Fasulye Ezmeli Mochı
0
33

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
dondurmalicileklikirmizi-fasulye-ezmeli-mochi.jpg

Dondurmalı Çilekli Kırmızı Fasulye Ezmeli Mochı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yapışkan pirinç unu (Glutinous pirinç unu)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Gıda boyası
  • Mısır nişastası
Dolgu için:
  • Meyveli dondurma
  • Kırmızı fasulye macunu
  • Çilek
  • Çilek kaplamak için çikolata

Dondurmalı Çilekli Kırmızı Fasulye Ezmeli Mochı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce yarım su bardağı suyu alıyoruz daha sonra gıda boyası atarak içine renklendiriyoruz. Ben iki renk kullandım yarınlar su bardağı hazırlayıp bir bardağı sarı diğer bardağı kırmızı gıda boyası ile boyadım.
  2. Sonra yapışkan pirinç ununu alıp iki eş bardağa yarınlar dolacak şekilde böldüm. Burası çok önemli eğer yapışkan pirinç unu yoksa bu tarifi yapamazsın püf noktası bu zaten.
  3. Renklendiricili su ve unu karıştırıyoruz daha sonra japon usulü buharda pişiriyoruz.
  4. Buharda pişirmek için ben sıcak suyu derin tencereye doldurdum üzerine süzgeç yerleştirdim onun üzerine 2 renkli unumu koydum.
  5. Üzerini ıslak bezle kapatıp tencere kapağını da örtüp 20 dk pişiriyoruz. ????20 dk sonunda una baktığında pişmiş slime tarzı bir kıvam yapış yapış olması gerekiyor.
  6. Pişmiş hamuru ocağa alıp orta ateşte azar azar şekeri dökerek şeker-hamurun birbirine geçmesini ve şekerin erimesini sağlıyoruz.
  7. Bundan sonraki kısmı el mahareti:) pişen hamurdan alıyoruz masaya koymadan masayı iyice nişastalıyoruz ve hamuru açmaya başlıyoruz. Elinizi ve oklavayla da nişastalayın yoksa yapışır.
  8. Akabinde yuvarlak yuvarlak hamuru kesiyoruz ve 15 dk soğuması için dolaba koyuyoruz.
  9. Bu esnada mochilerin iç dolgusunu hazırlıyoruz. Red bean paste- kırmızı fasulye macunu tarifini sayfamdan öğrenebilirsiniz. Eski postalarda var. Fasulye macunu iç dolgu olarak kullandım. Ice cream mochi için önceden yuvarlak yuvarlak şekil verdiğim meyveli dondurmalar bir iki saat tatlıya başlamadan önce hazırlayıp dondurulmuştum onu kullandım. Ve iç dolgu olarak çikolatalı çilek kullandım.
  10. Çikolatalı çilek için benmari usulÜ çikolataları eritti çiçekleri çikolata sosuna batırdım ve donması için dolapta beklettim.
  11. Dolapta soğuyan hamurlu çıkartıp hazırladığımız iç harçlar ile mantı gibi doldurup büzüştürüp uçlarını kapatıyoruz. Dondurmalar erimesini diye önce dondurmalı mochi yapın:).
  12. İçlerini doldurup küçük yuvarlak şekilde yaptığımız mochiler yenmeye hazır afiyet olsun. İçi dolgulu dışı yumuşacık lokum gibi meyveli dondurmalı tatlı kırmızı fasulye macunu mochiler❤️❤️❤️
Püf nokta: Elin hamura yapıştığı zaman nişasta, hamuru mantı gibi kapatmak için uçları yapışsın diye azcık parmaklarına su sür. Su hamuru yapışkan hale getiriyor.

Dondurmalı Çilekli Kırmızı Fasulye Ezmeli Mochı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su (200 ml)1 su bardağı ılık süt (200 ml)1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml )1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 5-6 su bardağı un İç malzemesi; 20 adet zeytin1 yemek kaşığı zeytinyağı3 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Çilekli Pudingli Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 2 ,5 su bardağı un1 adet yumurta1 su bardağı nişasta1 paket kabartma tozu125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 paket çilekli puding3 yemek kaşığı şekerBen 3 yemek kaşığı da meyveli sos kullandım yoksa koymayabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Patesli Bohca Mantı Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı un1 çay kaşığı zirveli tuz1 su bardağı su İç Gereci 1 adet orta uzunlukHaşlanmış patates1 çay kaşığı nane Üzeri İçin 2 su bardağı yoğurt3 diş sarımsak Sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Patesli Bohca Mantı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Çaylı Kakaolu Minnak Kek Tanımı İçin Gereçler 1 küçük uzunluk yumurta2, 5-3 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı sıvı yağ + kalıbı yağlamak için sıvı yağYaklaşık 1 yemek kaşığı kakao (Yumurtanın büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz ben silme kullandım)Yarım su bardağı kadar çay3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kıymalı Raviole (Mantı) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 adet yumurtaTuzAldığı kadar un İç materyali için; 300 gram kıyma1 adet soğan1 tutam maydanozKarabiberTuz Üzeri için; 1 kase yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağıPulbiberToz kırmızı biber Kıymalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt