bilgisayarci
FD Üye

Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tatlı için;
- 1 adet büyük boy elma
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 2 adet limon tuzu veya 3.4 damla limon
- 2 çay kaşığı nar çiçeği (şart değil dilerseniz başka şeylerlede renklendire bilirsiniz)
- Vanilyalı dondurma
- Ve kuru kaysı ,ceviz ,fındık ,antep fıstığı kullanabilirsiniz
- Tercih size kalmış efendim.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmamızı yıkayıp soyuyoruz.
- Ardından yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
- Daha sonra oyacakla içini oluyoruz.
- Oyduğumuz elma dilimlerini küçük bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine şekerini suyunu tarçın ve karanfilini atıp limon sıkıyoruz.
- Nar çiçeğini de paket demleme çayının içindeki çayı boşaltıp içine nar çiçeğini koyup ağzını bağlayıp içine atıp kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya çıkan tatlımızın altını kısıp yavaşça pişmesini sağlıyoruz.
- Pişen tatlımızı ocaktan alıp bir kenara dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ardından dinlenen tatlımızı şerbetinden çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
- Dilediğimiz gibi servis yapıp sunuyoruz.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı