Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dondurmali-irmik-helvasi-2.jpg

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 60 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 160 gram irmik
  • 200 gram şeker
  • 200 ml süt
  • 200 ml su
  • Dondurma (Ben vanilyalı kullandım)

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı

  1. Süt, şeker ve suyu, şekeri eriyene kadar, çırpıp bir kenara alın.
  2. Geniş bir tavada tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin.
  3. Ocağı orta ısıya ayarlayın ve irmiği ek edin. Daima karıştırarak irmiğin rengi dönene kadar pişirin. Bende yaklaşık 20 dakika sürdü.
  4. Akabinde ısıyı biraz yükseltip daha evvel hazırladığınız sütü ek edin. İrmik sıvıyı çekene ve helva sertleşene kadar daima karıştırarak pişirin.
  5. Ocağın altını kapatın. Tavanın kapağını da kapatıp helvayı biraz dinlendirin. Servis edeceğiniz vakit hala ılık olmalı.
  6. Küçük bir kasenin içerisini streç sinemayla kaplayın ve hafif bastırarak tabanını ve kenarlarını helva ile kaplayın. Ortasına dondurma yerleştirip tekrar helva ile kaplayın.
  7. Kaseyi servis tabağının üzerinde karşıt çevirin. Helvanı üzerine antep fıstığı serpiştirip çabucak servis edin. Daha fazla tanım için instagram tubas_kitchen_tr den takip edebilirsiniz ????.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt