Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 60 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 160 gram irmik
- 200 gram şeker
- 200 ml süt
- 200 ml su
- Dondurma (Ben vanilyalı kullandım)
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Süt, şeker ve suyu, şekeri eriyene kadar, çırpıp bir kenara alın.
- Geniş bir tavada tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin.
- Ocağı orta ısıya ayarlayın ve irmiği ek edin. Daima karıştırarak irmiğin rengi dönene kadar pişirin. Bende yaklaşık 20 dakika sürdü.
- Akabinde ısıyı biraz yükseltip daha evvel hazırladığınız sütü ek edin. İrmik sıvıyı çekene ve helva sertleşene kadar daima karıştırarak pişirin.
- Ocağın altını kapatın. Tavanın kapağını da kapatıp helvayı biraz dinlendirin. Servis edeceğiniz vakit hala ılık olmalı.
- Küçük bir kasenin içerisini streç sinemayla kaplayın ve hafif bastırarak tabanını ve kenarlarını helva ile kaplayın. Ortasına dondurma yerleştirip tekrar helva ile kaplayın.
- Kaseyi servis tabağının üzerinde karşıt çevirin. Helvanı üzerine antep fıstığı serpiştirip çabucak servis edin. Daha fazla tanım için instagram tubas_kitchen_tr den takip edebilirsiniz ????.