Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı irmik
- 100 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- Ceviz
- Toz fıstık
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Suyu sıcak kullanıyorumki şekeriniz erisin.
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıp eritiyoruz.
- İrmiği ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Rengi dönen irmiğin üzerine şerbet döküp karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
- Ocağın altını kısıp şerbeti çekmesini bekliyoruz.
- Demlenen irmik helvamız servise hazır.
- Hafif ılıyınca ortasına dondurma koyarak servis yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .