
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- Sade dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için önce su ve şekeri kaynatalım.
- Tavaya margarin ve sıvı yağı koyup aygaza alıp eritelim.
- Eriyen yağın üzerine irmiği döküp pembe renk alana kadar kavuralım.
- Kavrulan irmiğe yavaş yavaş şerbeti ekleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Helva kendi toplayana kadar karıştırarak pişirelim.
- 20 dk dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan helvayı kaba alıp içine dondurma koyalım ve servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun ????.