teknolojiuzmani
FD Üye
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı sade dondurma
- Yeşil toz fıstık
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dondurmalı irmik helvası için; öncelikle şerbeti hazırlayın.
- Küçük derin bir tencere içine yarım su bardağı su, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker koyun.
- Tüm malzemeyi karıştırıp, kaynamaya bırakın.
- Diğer tarafta orta boy geniş bir tencereye 50 gram tereyağı koyup eritin.
- Üzerine bir su bardağı irmik koyup rengi pembeleşinceye kadar kavuralım daha sonra kaynamış sütlü sıcak şerbeti, kavrulan irmiğin üzerine azar azar dökün.
- Ocak üzerinde hızlı bir şekilde sürekli karıştırıp, suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken irmik helvasını ocaktan alın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dk demlenmeye bırakın.
- Orta boy derin bir kasenin içini hafifçe ıslatın.
- Daha sonra irmik helvasından yarım kepçe alın.
- Kasenin tabanına yayın.
- Kasenin ortasına dondurma koyun.
- Dondurmanın üzerine tekrar yarım kepçe irmik helvası koyup, düzeltin.
- Kaseyi ters çevirip, hafifçe vurarak, helvayı çıkartın.
- Hazırladığınız dondurmalı irmik helvasının üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.