bilgisayarci
FD Üye
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Dondurma
- 3 kaşık tuzsuz tereyağ
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve sıvı yağ ocağa konulur, üzerine irmik dökülür kahverengileşinceye kadar kavrulur.
- Şeker ve süt karıştırıp, irmiğin üzerine dökülüp, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye alınır.
- Sonra bir kaseye konulur içine 2 kaşık dondurma eklenip, üzeri irmik helvası ile kapatılıp bir servis tabağına aykırı çevrilir. Servise hazır afiyet olsun.