iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
İçi için;
Dondurma
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle süt, su ve şekeri bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz Sonra bir tavada tereyağını eritiyoruz, sıvı yağ ve irmiği de ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz Sonra şerbeti irmiğin üzerine döküp irmik şerbeti çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra irmiğimizi ocaktan kaldırıp soğutup streç filmle kaplı kaselere kaşık yardımıyla sıvıyoruz İçerisine dondurmamızı koyup 12 saat dolapta bekletiyoruz Son olarak ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
İçi için;
Dondurma
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle süt, su ve şekeri bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz Sonra bir tavada tereyağını eritiyoruz, sıvı yağ ve irmiği de ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz Sonra şerbeti irmiğin üzerine döküp irmik şerbeti çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra irmiğimizi ocaktan kaldırıp soğutup streç filmle kaplı kaselere kaşık yardımıyla sıvıyoruz İçerisine dondurmamızı koyup 12 saat dolapta bekletiyoruz Son olarak ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.