bilgisayarci
FD Üye
Dondurmalı Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Dondurma
- Süslemek için istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Dondurmalı Sütlü İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya yağımızı alıp eritelim.
- Daha sonra irmiğimizi ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
- İrmiğimizi kavururken bir yandan da şerbetimizi hazırlayalım.
- Küçük bi tencereye sütü ,suyu ve şekeri koyup kaynayana kadar pişirelim.
- Bu sırada irmiğimizi de karıştırmayı unutmayalım.
- Daha sonra kaynayan şerbetimizi kavrulan irmiğimizin üzerine yavaş yavaş dökelim bi yandan da karıştıralım.
- Hafif sıvı bi hal alacak daha sonra kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen helvamız servise hazırdır ister sade ister dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Dondurmalı Sütlü İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı