Dondurmalı Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dilimlenmiş bal kabağı
- 2 su bardağı su çok şekerli sevmiyorsanız 1.5 yapın
- 3 yemek kaşığı tahin
- Yarım su bardağı ceviz
Dondurmalı Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ne ince ne kalın olacak şekilde dilimliyoruz.
- Orta boy bir yuvarlak paslanmaz ya da çinko tepsiye alıp, üzerine şekeri serpiyoruz ve kabak sulanana kadar bekliyoruz.
- Sulandıktan ve şekerini çektikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişirirken tek bir yeri değil tepsiyi çevire çevire kabağın suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
- Herhangi bir kup bardağına kabaklar soğuduktan sonra en dibe biraz kabak yerleştiriyoruz.
- Sonra bir sıra dondurma sonra tekrar kabak yerleştiriyoruz.
- Üzerine, ceviz koyup tahin gezdiriyoruz, kabak tatlısını hiç böyle yememişsinizdir efsane güzel oluyor.
Dondurmalı Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı