iltasyazilim
FD Üye
Dondurucuya Patlıcan Közleyip Bırakmak (kış İçin) Tarifi İçin Malzemeler
*67 patlıcan (isteğe göre sayıyı arttırabilirsiniz)
*Fırın pişirme poşeti
*buzdolabı poşeti
Dondurucuya Patlıcan Közleyip Bırakmak (kış İçin) Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı alalım tepesindeki sap kısımlarını temizleyelim ve karınlarına bıçakla bir çizgi atalım ki pişme esnasında patlamasınlar, sonra doğrudan başka bir işlem yapmadan fırın pişirme poşetine bırakalım ve ağzını kaptalım Hem pratik hemde harika pişiriyor hem patlıcanları közlerken ki o kokuyuda duymuyorsunuz, hemde temiz iş oluyor Yani ben acelem olunca ocakta közlerim bazen hemen çevreye uçuşur kabuklar oda olmuyor, hamur gibi pişiyor, fırından çıkan patlıcanlar poşette biraz bekleyince kabukları da kolay soyuluyor ve hemen bıçakla tık tık yapıp soğuyunca buzdolabı poşetine bırakıp ilerde kullanmak üzere dondurucuya bırakıyorum
*67 patlıcan (isteğe göre sayıyı arttırabilirsiniz)
*Fırın pişirme poşeti
*buzdolabı poşeti
Dondurucuya Patlıcan Közleyip Bırakmak (kış İçin) Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı alalım tepesindeki sap kısımlarını temizleyelim ve karınlarına bıçakla bir çizgi atalım ki pişme esnasında patlamasınlar, sonra doğrudan başka bir işlem yapmadan fırın pişirme poşetine bırakalım ve ağzını kaptalım Hem pratik hemde harika pişiriyor hem patlıcanları közlerken ki o kokuyuda duymuyorsunuz, hemde temiz iş oluyor Yani ben acelem olunca ocakta közlerim bazen hemen çevreye uçuşur kabuklar oda olmuyor, hamur gibi pişiyor, fırından çıkan patlıcanlar poşette biraz bekleyince kabukları da kolay soyuluyor ve hemen bıçakla tık tık yapıp soğuyunca buzdolabı poşetine bırakıp ilerde kullanmak üzere dondurucuya bırakıyorum