elektronikci
FD Üye

Dondurulmuş Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg bamya
- 2 adet domates
- 2 adet biber ️
- 1 adet soğan
- Bonus: birkaç tane de arpacık soğan atabilirsiniz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber, kekik
- Sıcak su
Dondurulmuş Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağ dökülmüş tencereye orta ateşte soğanlar atılır ve kavrulur,
salça eklenir ve soğanlarla karıştırılır,
biberler ve domatesler ek edilerek birkaç dakika daha karıştırılır,
- Baharatlar ve tuz eklenerek harmanlanır,
buzlu bamya tencereye alınır ve karıştırılır, birkaç dakika içinde buzu çözülüyor.
limon suyu eklenir,
- Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapalı bir biçimde yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. ????
- Beni oku: ???? 2 yemek kaşığı hazır limon suyu kullanabilirsiniz. ???? zeytin yağı daha hoş tat verir. ????baharat olarak gönlünüzden geçeni atabilirsiniz. Her ocağın ayarı farklı olabiliyor denetimli bir formda pişiriniz. Afiyet olsun