elektronikci
FD Üye
Dondurulmuş Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg bamya
- 2 adet domates
- 2 adet biber ️
- 1 adet soğan
- Bonus: birkaç tane de arpacık soğan atabilirsiniz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber, kekik
- Sıcak su
Dondurulmuş Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağ dökülmüş tencereye orta ateşte soğanlar atılır ve kavrulur,
salça eklenir ve soğanlarla karıştırılır,
biberler ve domatesler ek edilerek birkaç dakika daha karıştırılır, 
- Baharatlar ve tuz eklenerek harmanlanır,
buzlu bamya tencereye alınır ve karıştırılır, birkaç dakika içinde buzu çözülüyor.
limon suyu eklenir, 
- Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapalı bir biçimde yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. ????
- Beni oku: ???? 2 yemek kaşığı hazır limon suyu kullanabilirsiniz. ???? zeytin yağı daha hoş tat verir. ????baharat olarak gönlünüzden geçeni atabilirsiniz. Her ocağın ayarı farklı olabiliyor denetimli bir formda pişiriniz. Afiyet olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.