Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurulmuş Besinler

Dondurulmuş Besinler
0
158

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dondurulmuş Besinler

Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha eksik kıymetli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Bağımsız çalışmalar gösteriyor fakat, şoklama ile dondurulmuş sebzeler tazelerinden daha iyi olmasa bile en az tazesi ile eş değerde C vitamini ile ilgili yapılan labaratuar araştırmaları, sebze çeşitlerinin tüketim yollarına göre kaybını ortaya koymaya çalışmışlar Çünkü C vitamini en basit bedel kaybeden vitamin Eğer tüketmeye hazırlandığınız C vitamini hala yemeğinizdeyse, diğer tüm manâlı vitamin ve mineraller de orada olur

Bezelye; C vitamininin %60%70'ini korur Bu gösteriyor ama dondurulmuş ile tazesi aralarında hiçbir ayrım yok

Taze fasülye; Oda sıcaklığında korunmuş olan ile dondurulmuş aralarında bedel olarak hiçbir ayrım değil

Brokoli; 3 gün oda sıcaklığında saklanmış brokoli ile dondurulmuş brokoli arasında aynı oranda yani %80'lik bir C vitamini kaybı oluşur

Ispanak; Bir jurnal oda sıcaklığında oluşan %20'lik kayıp ile dondurulmuşu arasındaki oran aynı *
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt