iltasyazilim
FD Üye
Dondurulmuş Besinler
Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha eksik kıymetli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Bağımsız çalışmalar gösteriyor fakat, şoklama ile dondurulmuş sebzeler tazelerinden daha iyi olmasa bile en az tazesi ile eş değerde C vitamini ile ilgili yapılan labaratuar araştırmaları, sebze çeşitlerinin tüketim yollarına göre kaybını ortaya koymaya çalışmışlar Çünkü C vitamini en basit bedel kaybeden vitamin Eğer tüketmeye hazırlandığınız C vitamini hala yemeğinizdeyse, diğer tüm manâlı vitamin ve mineraller de orada olur
Bezelye; C vitamininin %60%70'ini korur Bu gösteriyor ama dondurulmuş ile tazesi aralarında hiçbir ayrım yok
Taze fasülye; Oda sıcaklığında korunmuş olan ile dondurulmuş aralarında bedel olarak hiçbir ayrım değil
Brokoli; 3 gün oda sıcaklığında saklanmış brokoli ile dondurulmuş brokoli arasında aynı oranda yani %80'lik bir C vitamini kaybı oluşur
Ispanak; Bir jurnal oda sıcaklığında oluşan %20'lik kayıp ile dondurulmuşu arasındaki oran aynı *
Dondurulmuş sebzelerin tazelerine oranla daha eksik kıymetli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Bağımsız çalışmalar gösteriyor fakat, şoklama ile dondurulmuş sebzeler tazelerinden daha iyi olmasa bile en az tazesi ile eş değerde C vitamini ile ilgili yapılan labaratuar araştırmaları, sebze çeşitlerinin tüketim yollarına göre kaybını ortaya koymaya çalışmışlar Çünkü C vitamini en basit bedel kaybeden vitamin Eğer tüketmeye hazırlandığınız C vitamini hala yemeğinizdeyse, diğer tüm manâlı vitamin ve mineraller de orada olur
Bezelye; C vitamininin %60%70'ini korur Bu gösteriyor ama dondurulmuş ile tazesi aralarında hiçbir ayrım yok
Taze fasülye; Oda sıcaklığında korunmuş olan ile dondurulmuş aralarında bedel olarak hiçbir ayrım değil
Brokoli; 3 gün oda sıcaklığında saklanmış brokoli ile dondurulmuş brokoli arasında aynı oranda yani %80'lik bir C vitamini kaybı oluşur
Ispanak; Bir jurnal oda sıcaklığında oluşan %20'lik kayıp ile dondurulmuşu arasındaki oran aynı *