Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan
- 1 tavuk göğsü
- 2 biber
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 2 kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 paket beş türlü
- 3 yemek kaşığı yağ
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dondurucudan patlıcanlarımızı çıkartıyoruz ve buzlarının çözülmesini bekleyin.
- Çözüldüğünde artık hazırlar sizde bu ortada bir tavuk göğsünü küp küp keserek ocağa alın.
- Biraz tuz ekleyin tadını alması için onlar pişe dursun sizde soğan ve biberlerinizi küp küp doğrayın.
- Ayrı bir tavada kızartın iyicene kızaran materyallerin üzerine robottan geçirdiğiniz domateslerin dökün.
- Daha sonra 1 kaşık salçanızı ekleyin ve baharatlarınızı ekleyin. Pişmeye yakın etlerinizi de ocaktan alın ve harcımızı içine ekleyin uygunca karıştırın.
- Pişmesinden emin olduktan sonra ocaktan alın ve patlıcanlarınızın içini doldurun.
- Ben patlıcanları dolaba atmadan evvel yeterlice kızartmıştım ondan sonra dolaba kaldırmıştır yani hazırdı sizin elinizde yoksa taze olanlardan yapabilirsiniz.
- Hepsini doldurduktan sonra ocağa alın 1 kaşık salça ve sıcak su bir de bir çimdik tuz bide 3 kaşık yağ ile yaptığınız karışımını da üzerine dökün ve pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.