Dondurulmuş Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350 -400 grlık dondurulmuş taze fasulye
- Yarım adet soğan
- Yarım adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Dondurulmuş Taze Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulyemizi güzelce yıkıyoruz. Şayet şoklanmadan dondurulmuşsa, taze fasulyenin kokusunu gidermek için; taze fasulyeyi 3 dakika, kaynayan su içinde, tencere açık olarak haşlayın.
- Süzdüğünüz taze fasulyenizi kenara alıyorsunuz.
- Soğanınızı ve sarımsağınızı, domatesinizi doğruyorsunuz.
- Yağda soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra baharat ve domatesleri ekliyorsunuz.
- Ardından salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyorsunuz.
- Süzdüğümüz fasulyeleri de ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine su çekiyoruz yemeğimizi bir parmak kadar geçse yeter.
- Ardından ocağın altını açıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan yemeğimizin altını kısıp arada karıştırarak fasulyeler yumuşayana dek pişiriyoruz.
- Pişince soğutmadan tabağa alıyoruz. Afiyet olsun .