Donut -Berliner -Ponçiki Tanımı İçin Malzemeler
- 50 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 200 gram süt
- 1 tutam tuz
- 70 gram tereyağ yumuşak
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 540 gram un (2 su bardağından biraz fazla)
- Toz şeker +tarçın isteğe bağlı
- Pudra şekeri
- Nutella, siz neli seviyorsanız ondan doldurun içine
Donut -Berliner -Ponçiki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için bir kapta ılık su ,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesini bekleyin 10 dakika.
- Sonra kalan gereçleri ekleyerek ,unu eleyerek ekleyelim.
- Yumuşak hamur yapalım .
- Biraz sıvı yağ ile toparlayın .
- Hamuru üzerini kapatıp 1 2saat dinlendirin kabarsın.
- Sonra hamuru açın merdane yardımı ile 1. 5 cm açalım ve bardak ile keserek fırın kağıdı üstüne koyarak 20 dakika dinlemeye bırakın .
- Sonra yağda kahverengi olana kadar iki taraftan kızartın .
- Şekerli tarçına bulayıp içine nutella ,isteğe bağlı reçel, süt reçeli doldurun.
- İsteseniz pudra şekeri serpin sizin isteğe bağlı ????bu kadar afiyet olsun.