Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Donut -Berliner -Ponçiki

Donut -Berliner -Ponçiki
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Donut -Berliner -Ponçiki Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 200 gram süt
  • 1 tutam tuz
  • 70 gram tereyağ yumuşak
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 540 gram un (2 su bardağından biraz fazla)
Üstü için;
  • Toz şeker +tarçın isteğe bağlı
  • Pudra şekeri
İçi için;
  • Nutella, siz neli seviyorsanız ondan doldurun içine

Donut -Berliner -Ponçiki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için bir kapta ılık su ,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesini bekleyin 10 dakika.
  2. Sonra kalan gereçleri ekleyerek ,unu eleyerek ekleyelim.
  3. Yumuşak hamur yapalım .
  4. Biraz sıvı yağ ile toparlayın .
  5. Hamuru üzerini kapatıp 1 2saat dinlendirin kabarsın.
  6. Sonra hamuru açın merdane yardımı ile 1. 5 cm  açalım ve bardak ile keserek fırın kağıdı üstüne koyarak 20 dakika  dinlemeye bırakın .
  7. Sonra  yağda  kahverengi olana kadar iki taraftan kızartın .
  8. Şekerli tarçına bulayıp içine nutella ,isteğe bağlı reçel, süt reçeli doldurun.
  9. İsteseniz pudra şekeri serpin sizin isteğe bağlı ????bu kadar afiyet olsun.
Donut -Berliner -Ponçiki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Donut-Berliner Tanımı İçin Gereçler 1 adet yaş maya1 çay bardağı ılık süt1 .5 yemek kaşığı şeker3 su bardağı un3 yumurta sarısı + 1 yumurta1 kahve fincanı süt1 limon rendesi1.5 yemek kaşığı şeker60 gram margarin Süslemek için; Kuvertür çikolataPasta süsleriPudra şekeri Donut-Berliner Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Berliner Tanımı İçin Materyaller Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt1, 5 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta sarısı1 su bardağı ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un Orta Kreması İçin 2, 5 su bardağı süt1 çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Berliner Pastası Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt50 gram eritilmiş tereyağı2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya250 gram un ( Denetimli ekleyelim) Kızartmak İçin Sıvı yağ İçi İçin Çilek marmelatı yada rastgele bir marmelatNutella Üzeri İçin Pudra şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Krapfen Berliner Tanımı İçin Gereçler 500 gram un250 ml ılık süt4 adet yumurta sarısı80 gram şeker60 gram tereyağBir fiske tuz1 paket vanilya1 paket yaş maya Kızartmak için; 1 lt sıvı yağ İçi için; Kuşburnu reçeliKahvaltılık çikolata Üzerine serpmek için; Pudra şekeri100 gram bitter çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Dolgulu Donut Tanımı İçin Malzemeler  (200 ml) 1 su bardağı ılık su(90 ml) Yarım su b. ılık süt (600 g) 3 su bardağı un (12 g) 1 paket kuru maya(12 g) 2 tatlı kaşığı tuz (66 g) 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin(60 g)6 yemek kaşığı şeker2 adet yumurta İsteğe bağlı aroma LimonPortakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt