Donut-Berliner Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 .5 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı un
- 3 yumurta sarısı + 1 yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 limon rendesi
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 60 gram margarin
- Kuvertür çikolata
- Pasta süsleri
- Pudra şekeri
Donut-Berliner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütümüzü parmak yakmayacak biçimde ısıtıyoruz. Derin bir kaba maya süt şekeri alıp eziyoruz. 30 derece ısıtılmış fırında 15 dakika mayalandırıyoruz. Unu mayalanan kabın için eleyerek döküyoruz.
- Yumurtaları şeker katıp, bir öbür kapta mikser ile çırpıyoruz. İçine süt, limon rendesi, şekeri, erimiş margarini ekliyoruz.
- Sonrasında yumurtalı karışımı mayalı karışımla ile yoğuruyoruz. Ele yapışır kıvamda olacak yumuşak olması için. Ağzını streçleyip 20 dakika mayalandıracağız.
- Mayalanan hamuru tezgaha az bir un serpip alalım. Burada hamuru toplayıp tekrar kabımıza alacağız çok yoğrulmayacak yani. Ağzı kapatılıp 30 derecelik fırında 30 35 dakika mayalandırma yapılacak.
- Tezgaha un serpip hamuru 2 cm kalınlığında ne ince ne kalın merdane yardımıyla açalım. Sonrasında geniş ağızlı bir çember ya da bardak ile keselim. Orta kısmı kesilirse donut olur. Başka türlü berliner.
- Unlanmış fırın tepsisine aralıklı dizelim. 30 derece fırında 30 dakika mayalandıralım.
- Yağ tenceresini ısıtalım bir yandan, kesilen hamurları tencereye alalım. Çok sıcak olmasın hamur yanmasın. 2-3 dakika artlı önlü pişirelim.
- Donutları servis esnasında benmari edilmiş çikolataya batıralım. Berlinerleri ise bir yerden delip marmelat ekleyelim. Sonrasında pudra şekerine bulayalım.
Donut-Berliner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı