
Donut (Kızartmalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- 2.5 -3 su bardağı un (Yetmezse ekleyin)
- 1 paket hazır toz çikolata sosu
- 1.5 su bardağı süt
- Pasta süsleri
- Sıvı yağ
Donut (Kızartmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ılık sütü mayayı şekeri ekleyin ve karıştırın daha sonra mayalandırmaya bırakın 5 dk mayalansın. Mayalandıktan sonra içine su, sıvı yağ, tuz, yumurta ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
- Daha sonra un ekleyerek bir elde edin ele yapışmayacak. Daha sonra unlanmış tezgaha alın merdane yardımıyla hamuru açın ve donut kalıbıyla şekiller verin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Bu işlem bittikten sonra ocakta olan kızgın yağın tencere içerisine donutları içine yavaşça atın alt üst kızarana kadar pişirin ve kağıt havlu serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Bu işlem bittikten sonra pişmiş olan donutları 1. 5 su bardağı ile hazırladığımız çikolata sosunun içine batırıp, fırın tepsisine veya servis tabağına dizelim bu işlemi aynı şekilde bitene kadar devam edin ve üzerine pasta süsleri ile süsleyerek servis edin.