Donut Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 5 su bardağı un
- 1-2 paket çikolata
Donut Tanımı Yapılışı
- Bir yoğurma kabına yumurta, süt, su, şeker, sıvı yağ, kuru maya ve 1 fiske tuzu alalım ve maya eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurumuzun üzerine bir kapak yada havlu koyalım ve 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurlara büyük ve küçük kapaklar yardımı ile biçim verelim.
- Form verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin (pişirirken dikkatli olmakta yarar var).
- Donutlar pişince fırından çıkarıp üzerini istediğiniz üzere süsleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.