
Donut Tanımı İçin Gereçler
Hamuru ı̇çin;
- 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 4.5 su bardağı kadar un
- 100 gram milka çikolata rüyası
- 1 çay bardağından az süt
- Sıvıyağ
Donut Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımıza öncelikle süt (ılık olucak)maya ve şekeri ekleyelim.
- Tüm materyalleri karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp yarım saat kabarmasını bekleyelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayalım.
- Bir tepsiye aralıklarla dizelim.
- Üzerine sofra bezi örtüp mayalanmaya bırakalım.
- 15 dakika mayalandıktan sonra, ortalarını sıkma torbasının aparatıyla keselim.
- Hazırladığımız hamurları, önlü artlı kızartalım.
- İçinden çıkardığımız yuvarlakları donut yapıp kızartalım.
- Kızarttığımız hamurları, kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa alalım.
- Çikolatayı sütle karıştırıp benmari usulü eritelim.
- Soğuyan donutları çikolataya batırıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
