Donut Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı maya
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Eritilmiş çikolata
- Hindistan cevizi
- Pasta süsü, antep fıstığı
Donut Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel sütü ılık bir hale getiriyoruz ancak sıcak değil.
- Sonrasında maya ve şekeri katıyoruz .
- Sonra bunları karıştırıyoruz ve 10 dakika bırakıyoruz.
- Bundan sonra yumurta, vanilya, sıvı yağ ek edip karıştırıyoruz.
- Bundan sonra unu kabartma tozunu ek edin ve hamur yoğurun .
- Hamur toparladıktan sonra tereyağı ek ediyoruz ve bir daha yoğuruyoruz.
- Hamuru 1. 5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bundan sonra hamuru ikiye bölüyoruz.
- Merdane yardımıyla açıyoruz ve rastgele daire halindeki bir aparat ile kesiyoruz ve bir şişe kapağı ile ortadan kesiyoruz.
- 180 derece 30 dk alt üst fanlı fırına gönderiyoruz.
- Süslemede benmari tarzı eritilmiş çikolata Hindistan cevizi, pasta süsü, antep fıstığı ile süsledim.