Donut Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt (Ilık)
- Yarım su bardağı su(Ilık)
- 1 paket toz maya
- 2 yumurta sarısı
- 4,5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
- 80 gram beyaz çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- Renkli şekerler
- Kızartmak için sıvı yağ
Donut Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri karıştırın sonrasında unu ekleyin.
- Ele yapışmayan ancak ne çok sert nede çok yumuşak olacak bir hamur elde edin.
- Hamuru 5-10 dakika dinlendirin sonrasında eliniz ile bezelere ayırın ben ortasını krema torbasının ucu ile açtım.
- Kızgın yağda önlü artlı kızartın ve soğumaya bırakın.
- Donutlar soğurken benmari yordamı çikolataları eritin en son süsleyin ve afiyet olsun ????????????