bilgisayarci
FD Üye
Donut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- 6 su bardağı un
- Bitter çikolata
- Sütlü çikolata
- Beyaz çikolata
- Pasta süsü
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker, sıvı, yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı karıştırma kabına koyalım, ve çırpıcı ile iyice karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim karıştırmaaya devam edelim hafif katılışınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
- İlk yumağı alıp merdane yardımıyla açalım. 7. Hamurumuzu 1 parmak kalınlığında açtıktan sonra 1 kesme aparatı ya da bardak ağzıyla yuvarlak keselim.
- Daha sonra bir şişe kapağı yardımıyla yuvarlakların ortasını da keserek halkalar elde edelim.
- Artan hamurları tekrardan birleştirip açalım. 10. Bütün hamurlar bitene kadar açıp halkalar oluşturmaya devam edelim.
- Ardından hamurlarımızı 10-15 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Donutları derin bir tencerede kızdırdığımız yağa bırakalım.
- Altı kızaran hamurları ters çevirerek iki tarafının da kızarmasını sağlayalım.
- Çıkarttığımız donutları havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
- Ardından donutları erittiğimiz çikolataya batırarak süsleyelim. İsterseniz üzerine beyaz çikolata ile çizgiler oluşturabilirsiniz.
- Ardından donutlarımızın üzerini pasta süsü ile süsleyebilirsiniz.Donutlarımız yumuşacık püf püf oldu. Sossuz bile harika tadı var.(bu ölçüden 45 adet dönüt çıktı ).Afiyet olsun ????