Donuts Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su yahut süt
- 3 tatlı kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 80 gram tereyağı
- Yumuşak ele yapışmayana kadar un(4-4,5 su bardağı un kullandım ben)
- Dilediğiniz çikolata yahut çokokrem
- Toz şeker (dilerseniz tarçınla karıştırın)
- Pudra şeker (dilerseniz)
- Süs şekerleri vs. ve dilediğiniz herkes
- Sıvı yağı
Donuts Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık su yahut süt ile toz mayayı eritin .
- Sonra un hariç başka gereçleri ekleyin.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşacık hamur elde edin.
- Hamuru çokça yavaş tezgahta açıp ağzı sivri yuvarlak bardakta kesin, tam ortasını bardaktan küçük yuvarlak bir kalıp ile kesin yahut hiç kesmeyin.
- Sonra oda ısısında hafif kabaran kadar bi 30-40 dk bekletin.
- Yüksek ateşte kızmış yağda kızartın(dikkat edin çok çabuk kızarıyor).
- Sonra ketılda kaynattığınız suyun üzerinde kase içerisinde çokokrem yahut çikolatayı eritip donutları batırın ve buzdolabında en az 30 dk dinlendirin. Ve afiyet olsun. ????.