iltasyazilim
FD Üye
Dört Esas Yiyecek Grubu
1950'lerde dört temel yiyecek grubu kavramı geliştirildi Kasıt insanlara dengeli, dinç bir diyetin temelini oluşturmak için uygun türleri ve miktarları seçmelerine asistan olmaktı Bu gruplar şunlardır:
· Süt ve süt ürünleri
· Et, balık ve kümes hayvanları
· Sebze ve meyvelar
· Tahıllar (ekmek ve hububat gibi) Kalori tüketimini arttırmak isteyen insanlar için beşinci bir grup da vardır Bu grup yağlar, şekerler ve alkolden oluşur
Yiyeceklerinizi bu dört esas gruptan seçerseniz ve nasihat edilen jurnal miktarlarda alırsanız, dengelenmiş, sağlıklı bir diyete ulaşırsınız *
1950'lerde dört temel yiyecek grubu kavramı geliştirildi Kasıt insanlara dengeli, dinç bir diyetin temelini oluşturmak için uygun türleri ve miktarları seçmelerine asistan olmaktı Bu gruplar şunlardır:
· Süt ve süt ürünleri
· Et, balık ve kümes hayvanları
· Sebze ve meyvelar
· Tahıllar (ekmek ve hububat gibi) Kalori tüketimini arttırmak isteyen insanlar için beşinci bir grup da vardır Bu grup yağlar, şekerler ve alkolden oluşur
Yiyeceklerinizi bu dört esas gruptan seçerseniz ve nasihat edilen jurnal miktarlarda alırsanız, dengelenmiş, sağlıklı bir diyete ulaşırsınız *