bilgisayarci
FD Üye
Dövme Buğdaylı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 15 adet sıkma kuru tarhana
- 7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
Dövme Buğdaylı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tarhanalar bir gece evvel ıslatır suyunu yavaşça süzüp bir tencereye koyup 1 çay bardağı yoğurt ekleyip karıştıralım.
- 6-7 su bardağı kaynar su ve 2 çay kaşığı tuz koyup kaynayana kadar karıştıralım.
- Öbür bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ koyup kızgın olunca nane ve pul biberi ekleyip ocağı kapatalım.
- Çorbanın içine yarısını ekleyip 10 dakika daha kaynatıp servis ederken üzerine geri kalan yağdan ekleyelim afiyet olsun.