elektronikci
FD Üye
Dövme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 200 gram et (Ben kavurma kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça (1 i biber salçası oburu domates)
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 litre sıcak su
Dövme Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel nohudumuzu ve buğdayımızı düdüklüde 10-15 dakika haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğan ve biberlerimizi yağımızda kavuruyoruz.
- Salçamızı reyhanı, tuzu ve toz biberi de ekleyip haşladığımız buğday nohut ve kavurmayı ek edip, karıştırıyoruz.
- Suyunuda ekleyip, orta ara karıştırarak özleşmeye bırakıyoruz.
- Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz tuzunu da ekleyip, yirmi dakika kaynatınki gereçler özleşsin olağanüstü ve sağlıklı bir çorba oluyor deneyen arkadaşlara afiyet olsun????.