Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dövmeli Karışık Dolma Sarma

Dövmeli Karışık Dolma Sarma
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dovmeli-karisik-dolma-sarma.jpg

Dövmeli Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • Asma yaprağı 30-35 adet
  • 4 adet dolmalık yeşil biber
  • 4 adet kuru patlıcan
  • 2 adet dolmalık patates
İçindekiler
  • 1,5 su bardağı dövme
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5 6 kısım maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • Acı biber göz kararı
  • Tuz (Yaprağın tuzlu olup olmamasına bağlı)
  • Yarım limon suyu yada nar ekşisi
  • Yarım kaşık biber salçası
Salçalı Sos İçin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane

Dövmeli Karışık Dolma Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak iç harcımızı hazırlayıp karıştırıyoruz. Kuru patlıcanları sıcak suda haşlıyoruz.
  2. Dolmalık yeşil biberlerin çekirdeğini temizliyoruz.
  3. Asma yaprakların tuzlu olmaması için bir kaç saat yada bir gün evvelden sıcak suda bekletiyoruz.
  4. Patateslerinde kabuğunu soyup iç kısmını oyuyoruz.
  5. Daha sonra dolmalık biber, kuru patlıcan ve pateslerinde içlerini dövme ile dolduruyoruz.
  6. Yapraklarıda güzelce sarıyoruz ve tencereye diziyoruz.
  7. Üzerine bir tabak koyup patateslerin üzerine geçene kadar sıcak su ekliyoruz.
  8. Ocağa pişmeye bırakıyoruz dövmesi yumuşak olana kadar pişirelim.
  9. Başka bir tavaya biraz zeytinyağı koyuyoruz. Sarımsakları rendeleyip yağın içine katıyoruz. Biraz salça biraz nane katıp karıştıralım.
  10. Daha sonra tenceredeki tabağı çıkarıyoruz. Sonra da tavadaki yağı dolmanın üstünde gezdiriyoruz bir 5-10 dakika o denli pissin.
  11. Dolmamız piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz isterseniz sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İç harcımız fazla geldi bana bende domates dolması yaptım sizlerde değerlendirebilirsiniz.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt