Dövmeli Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Materyaller
- Asma yaprağı 30-35 adet
- 4 adet dolmalık yeşil biber
- 4 adet kuru patlıcan
- 2 adet dolmalık patates
- 1,5 su bardağı dövme
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- 3-4 diş sarımsak
- 5 6 kısım maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- Acı biber göz kararı
- Tuz (Yaprağın tuzlu olup olmamasına bağlı)
- Yarım limon suyu yada nar ekşisi
- Yarım kaşık biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı nane
Dövmeli Karışık Dolma Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harcımızı hazırlayıp karıştırıyoruz. Kuru patlıcanları sıcak suda haşlıyoruz.
- Dolmalık yeşil biberlerin çekirdeğini temizliyoruz.
- Asma yaprakların tuzlu olmaması için bir kaç saat yada bir gün evvelden sıcak suda bekletiyoruz.
- Patateslerinde kabuğunu soyup iç kısmını oyuyoruz.
- Daha sonra dolmalık biber, kuru patlıcan ve pateslerinde içlerini dövme ile dolduruyoruz.
- Yapraklarıda güzelce sarıyoruz ve tencereye diziyoruz.
- Üzerine bir tabak koyup patateslerin üzerine geçene kadar sıcak su ekliyoruz.
- Ocağa pişmeye bırakıyoruz dövmesi yumuşak olana kadar pişirelim.
- Başka bir tavaya biraz zeytinyağı koyuyoruz. Sarımsakları rendeleyip yağın içine katıyoruz. Biraz salça biraz nane katıp karıştıralım.
- Daha sonra tenceredeki tabağı çıkarıyoruz. Sonra da tavadaki yağı dolmanın üstünde gezdiriyoruz bir 5-10 dakika o denli pissin.
- Dolmamız piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz isterseniz sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.