Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane

Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane
0
38

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
doyamicaginiz-pizza-coregi-damak-catlatan-lezzet-40-tane.jpg

Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • Yarım paket yas maya (Eritmek için yarım çay bardağı ılık su)
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 silme çay kaşığı toz karabiber (Arzuya göre)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Alabildiği kadar ılık su
Sosu için:
  • 1 kuru soğan (Rondodan geçirilecek, püre haline getirilecek)
  • 1 diş sarımsak (Soğanla rondodan geçirilecek yahut ezilecek, küçük / orta boy)
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 çay kaşığı kuru kekik (Arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı toz karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Gereğince kaynar su yaklaşık yarım su bardağından biraz fazla (Sosu açmak için)
Ayrıyeten:
  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Dileğe nazaran iç harcı
  • 2 tavuk göğsü (Küçük küçük doğranacak ve istediğiniz baharatlarla az yağda tavada kavrulacak)
  • Yahut dana kıyma eti (Aynı teknikle tavada kavrulacak)
  • Yahut sucuk/sosis (Küçük küçük doğranacak)
Su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 150 ml


Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamuru için yaşmayayı uygun bir kaba koyun ve üzerine yaklaşık yarım çay bardağı ılık suyu dokun. Elinizle mayayı eritin.
  2. Akabinde (Su hariç) başka materyalleri katın ve elinizle karıştırın. Alabildiği kadar ılık şu katip hamurumuzu biraz yoğurun. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Kabin üzerini örtün ve yaklaşık 20 dakika dinlenmesine müsaade verin, yahut sosu ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Bu ortada sosumuza geçelim.
  4. Soğanımızı ve sarımsağımızı soyup ve büyük modüllere doğrayın. Rondoya atıp püre haline gelene kadar çalıştırın. Yahut rendenin en küçük kısmında rendeleyin ve püre haline getirin.
  5. Artık püre haline gelen soğanımızı ve sarımsağımızı uygun bir kaseye koyun ve şu hariç bütün materyalleri katip karıştırın.
  6. Kaynar suyumuzu azar azar sosa katalım ve karıştıralım, istediğimiz kıvama gelinceye dek. Sulu kıvam olmasın. Ortayı bulalım. Dilerseniz bu kademede etli harcımızıda hazırlayabiliriz. Ben hem sade hemde etli pizza çöreği yaptım.
  7. Artık dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit modüle bölelim ve beze haline getirdikten sonra evvel birini hafif unlanmış tezgaha alalım. Bir merdaneyle yahut oklavayla açalım. Yufka kadar ince açmayalım hamuru, ancak kalında olmasın.
  8. Sosumuzun yarısını üzerine eşit bir biçimde yaydıktan sonra kaşarpeynirimizin yarısınıda heryere gelecek halde üzerine serpelim. İsterseniz etli harcımızıda bu etapta üzerine serpin (Resimlere bakın)
  9. Şimdide hamurumuzu rulo formunda saralım ve bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla kesimlere keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim her çöreğimizi ve evvelden ısıtılmış 190 derece fırına verelim.
  10. Alt ve üst kızarıncaya kadar pişsinler fırında. Yaklaşık 12-15 dakika. Öbür hamur bezesinede birebirini uygulayalım. Ben bu bezeye etli harcından koydum.
  11. Fırından aldığınızdan 5 dakika sonra servise hazırdır. Afiyetler olsun. ????????yaklaşık 40 pizza çöreği çıkıyor bu ölçüde.
Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 300 gr dana eti (küçük doğranmış haşlanmış)Sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan1 adet kırmızı kapya biber2 adet yeşil biber1 adet domates1 tatlı kaşığından biraz fazla salçaTuzKarabiberPulbiberYarım su bardağı su Beğendi için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Üzümlü Cevizli Kurabiye (Damak Çatlatan Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin (teremyağ da olur)1 çay bardağı toz şekerYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya4 çay bardağı un1 çay bardağı kuş üzümü1 çay bardağı ceviz Üzümlü Cevizli Kurabiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Orijinal Hamuruyla Çıtır Çıtır Samosa (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 3 su bardağı un2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ben koymadım bu seferlik)1 su bardağı su (200 ml) İç malzeme için: 6 patates veya 500-550 gram (haŞlanmış ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Damak Çatlatan Enfes Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler 8 su bardağı un1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar ılık su1 yemek kaşığı kahvaltılık margarin Dış harcı için: Yarım kilo kıyma biraz kuyruk yağı1 çay bardağı sıvı yağ4 adet domates ben kışın yapmış olduğum domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Damak Çatlatan Etli Mozarellalı Sebzeli Graten Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan1 adet kapya6 adet sivri biber1 adet kabak4 adet patates2 adet havuç4 adet soğan6 diş sarımsak3 gram kuşbaşı dana eti1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiberKarabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt