Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Doyuran Çorba

Doyuran Çorba
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
doyuran-corba-2.jpg

Doyuran Çorba Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
Köftesi İçin
  • 250 gram kıyma
  • Yarım soğan
  • 1,5 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz
  • Biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Doyuran Çorba Tanımı Yapılışı

  1. Köfte materyallerin hepsini bir kabın içinde kıvam alıncaya kadar yeterlice yoğurun köfteleri küçük toplar halinde yuvarlayın ve dinlenmeye bırakın.
  2. Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile unu kavurun akabinde salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  3. Karışımın içine biraz olağan su ekleyip açın birebir vakitte kesilmemesi için karıştırmaya devam edin sıcak su ekleyin ve kaynatın.
  4. Kaynayınca şehriye mihut ve tuzu ek edin şehriyeler yumuşayıncaya dek pişirin 11 köfteleri biraz yağlı kızartın.
  5. Bir öteki tavada ise 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun köfteleri ve su çorbaya ekleyip servis edebilirsiniz.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt