Doyuran Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 250 gram kıyma
- Yarım soğan
- 1,5 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı süt
- 1 diş sarımsak
- Kimyon
- Tuz
- Biber
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Doyuran Çorba Tanımı Yapılışı
- Köfte materyallerin hepsini bir kabın içinde kıvam alıncaya kadar yeterlice yoğurun köfteleri küçük toplar halinde yuvarlayın ve dinlenmeye bırakın.
- Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile unu kavurun akabinde salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Karışımın içine biraz olağan su ekleyip açın birebir vakitte kesilmemesi için karıştırmaya devam edin sıcak su ekleyin ve kaynatın.
- Kaynayınca şehriye mihut ve tuzu ek edin şehriyeler yumuşayıncaya dek pişirin 11 köfteleri biraz yağlı kızartın.
- Bir öteki tavada ise 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun köfteleri ve su çorbaya ekleyip servis edebilirsiniz.