teknolojiuzmani
FD Üye
Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Yolu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 200gr un
- 130gr mısır nişastası
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 100 gr şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya şekeri
- 150 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 kilo labne peyniri
- 120 gr pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 1 paket Dr. Oetker vanilyalı puding
- 150 ml süt
- Pudra şekeri (Arzuya göre)
Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Yöntemi Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle alt tabanını hazırlayalım. Bunun için bütün gereçleri bir kaba alıp, yoğuralım ve streç ile örtelim. 20 dakika kadar dolaba kaldıralım.
- Pasta kalıbına pişirme kağıdı serelim kenarlarını yağlayıp, unlayalım ben sprey yağ kullandım lakin tereyağında kullanabilirsiniz.
- Hamurdan kesimler alıp, sosis üzere yuvarlayalım ve kenarlarına yapıştırıp bastıralım ortasınada birebir halde hamuru koyup, bastıralım eşit halde dağıtalım ve ortasına çatal ile birkaç sefer batıralım.
- Kreması için; labne peyniri, sütü, pudra şekerini, vanilya, pudingi mikser ile çırpalım ve yumurtaları teker teker ekleyelim her yumurtadan sonra çırpalım.
- Kremayı kalıba dökelim kremanın sıvı olması sizi korkutmasın piştikçe sertleşiyor.
- 170 derece fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirelim, fırının altına kesinlikle su koyalım, ben maalesef unuttuğum için pastam hafif çatladı.
- Pastanın ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir fırının altını kapatıp, kapağını hafif açık bırakıyoruz ve pastamızı 20 dakika sonunda çıkartıyoruz.
- Oda ısısında soğumaya bırakıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz en az 6 saat kadar dolapta dinlenirse pastamız daha hoş olacaktır.
- Arzuya nazaran pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Benim pastamdan 14 dilim çıktı. Afiyet olsun. Youtube sayfam. Alman metodu cheesecake (Käseküchen).
Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Yöntemi Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı