Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 .5 kilo ayva şeker
- 1 .5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalarımızı yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Çekirdeklerini çıkartalım atmayalım.
- Küçük küçük doğrayalım.
- Ayvaları bir kase ile ölçelim o kase ile şeker koyacağız.
- Ayvaları düdüklü tencere alalım üstüne şeker koyalım ayva çekirdeklerinide içine koyalım.
- Üzerine 1. 5 su bardağı su koyalım .
- Tenceremizi ağzı açık bir şekilde ocağa koyup kaynatalım.
- Limonu sıkıp kabuğunuda içine atalım tenceremizin kapağını kapatıp 15 dk ağzı kapalı bir şekilde pişirelim.
- 15 dk ardından ağzı açık bir şekilde biraz daha kaynatalım .
- İçinden çekirdek ve limonu çıkartalım ilk aşamada sulu geliyor ama soğudukça koyulaşıyor.