bilgisayarci
FD Üye
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg ayva
- 1 kg toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 4-5 adet karanfil
- Çubuk tarçın
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuğu soyulur küçük doğranır ve kararmaması için suda bekletilir. Çekirdekleri çıkarılır onları da kullanacağız.
- Doğranan ayvalar tencereye alınır ve üzerine toz şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ,minik bir kesim çubuk tarçın ve su eklenip karıştırılır. 2 kg ayva için 7 litrelik düdüklü kullanıyorum ben.
- Kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır (Yaklaşık yarım saat sonra kaynama noktasına ulaşıp ses çıkıyor ) düdüklü tısladığında küçük göze alınır ve on dk kısık ateşte pişirilir.
- Buharı alınıp kapağı açılır limon tuzu, tereyağ eklenir ve kıvam alana kadar ağzı açık kaynatılır yaklaşık 20 dk kâfi geliyor buzdolabında kıvamını alıyor çok ağır ve şekerli seviyorsanız şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz ancak bize kâfi geliyor.
- Sıcakken kuru pak kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır ve bir gece karşıt bir biçimde bekletilir açıldıktan sonra buzdolabında bekletilir şimdiden ellerinize sıhhat afiyet olsun ????????????????.