Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düdüklü Tencerede Lokum Kavurma

Düdüklü Tencerede Lokum Kavurma
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
duduklu-tencerede-lokum-kavurma-3.jpg

Düdüklü Tencerede Lokum Kavurma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz, kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

Düdüklü Tencerede Lokum Kavurma Tanımı Yapılışı

  1. Kuşbaşı eti bir gece öncesinden süt ve zeytinyağla karıştıralım.
  2. Buzdolabında bekletelim.
  3. Pişirmeden evvel buzdolabından çıkaralım ve oda ısısına gelmesini sağlayalım.
  4. Sütlü karışımı süzelim.
  5. Çelik düdüklü tencereyi ısıtalım.
  6. Eti mühürleyelim.
  7. Süratlice suyunu bırakıp çektirelim. Bu süreci orta ateşte yapmalıyız.
  8. Akabinde 1 su bardağı kaynar suyu ekleyelim ve düdüklü tencerenin ağzını kapatalım. Her düdüklü farklı pişirir. Benimki klasik bir düdüklü tencere. Düdüğü ötmeye başladıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirelim.
  9. Etimizi kızdırdığımız tereyağla soteleyelim.
  10. Baharatları ve tuzunu atalım.İnstagram hesabıma da bekliyorum ????????.
 

Similar threads

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler 1,5 kg kemikli koyun eti2 baş soğan1 çay kaşığı kekik2 yemek kaşığı salçaGereğince tuzAzıcık zeytin yağı (Salçayı kavurmak için)Gereğince sıcak su Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Saç Kavurma, Düdüklü Kullanmadan Lokum Üzere Yumuşacık Saç Kavurma Tanımı İçin Materyaller 300 gram dana kuşbaşı et (küçük doğranmış)2 adet büyük soğan2 adet yeşil biber (ben buzluktan kullandım)1 adet kapya biber(ben buzluktan kullandım)2 adet domates (ben konserve domatesten 4 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Düdüklü Tencerede Kavurma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo dana eti kuş başıÇay bardağından 1 parmak eksik su4 yemek kaşığı sıvı yağ dilerseniz 2 yemek kaşığı tereyağı da olur1 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı kekikYarım çay kaşığı kimyon Düdüklü Tencerede Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
196
Lokum Üzere Kavurma Ne Su Nede Ekstra Yağa Gerek Yok Lokum Üzere Tanımı İçin Gereçler 1 kg dana kuşbaşı et300 grm iç yağıTuz Lokum Üzere Kavurma Ne Su Nede Ekstra Yağa Gerek Yok Lokum Üzere Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır İç yağı incecik doğranır düdüklü tencerede düzgünce eritilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Lokum Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kuşbaşı et250 gram kuyruk yağı1 büyük soğan3 tane çarliston biberYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı yedibahar1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ Lokum Kavurma Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt