Düdüklü Tencerede Lokum Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz, kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Düdüklü Tencerede Lokum Kavurma Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı eti bir gece öncesinden süt ve zeytinyağla karıştıralım.
- Buzdolabında bekletelim.
- Pişirmeden evvel buzdolabından çıkaralım ve oda ısısına gelmesini sağlayalım.
- Sütlü karışımı süzelim.
- Çelik düdüklü tencereyi ısıtalım.
- Eti mühürleyelim.
- Süratlice suyunu bırakıp çektirelim. Bu süreci orta ateşte yapmalıyız.
- Akabinde 1 su bardağı kaynar suyu ekleyelim ve düdüklü tencerenin ağzını kapatalım. Her düdüklü farklı pişirir. Benimki klasik bir düdüklü tencere. Düdüğü ötmeye başladıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirelim.
- Etimizi kızdırdığımız tereyağla soteleyelim.
- Baharatları ve tuzunu atalım.İnstagram hesabıma da bekliyorum ????????.