Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düdüklü Tencerede Pratik Ezogelin Çorbası

Düdüklü Tencerede Pratik Ezogelin Çorbası
0
103

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
duduklu-tencerede-piratik-ezo-gelin-corbasi.jpg

Düdüklü Tencerede Pratik Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 baş soğan
  • Göz kararı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Düdüklü Tencerede Pratik Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Evvel bütün materyalleri yıkayalım.
  2. Soğanı yıkayıp küp küp ince doğrayalım.
  3. Düdüklü tencereye alıp yağı ek edip kavuralım ,tereyağını salçayı ek edip kavuralım.
  4. Bulgur, pirinçi, mercimeği ek edip kavuralım.
  5. Baharatları suyu, tuzu, ek edip karıştıralım.
  6. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp orta harlı ateşte pişirelim.
  7. 20 dk sonra tencereyi açıp bledırdan geçirelim.
Servis yapalım afiyet olsun.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt