Düdüklü Tencerede Pratik Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- 1 baş soğan
- Göz kararı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Düdüklü Tencerede Pratik Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel bütün materyalleri yıkayalım.
- Soğanı yıkayıp küp küp ince doğrayalım.
- Düdüklü tencereye alıp yağı ek edip kavuralım ,tereyağını salçayı ek edip kavuralım.
- Bulgur, pirinçi, mercimeği ek edip kavuralım.
- Baharatları suyu, tuzu, ek edip karıştıralım.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp orta harlı ateşte pişirelim.
- 20 dk sonra tencereyi açıp bledırdan geçirelim.