
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tanımı İçin Materyaller
- 1 parçalanmış tavuk
- 3 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 4 5 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Limon suyu
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tanımı Yapılışı
- Tavuk kızartmalık doğranır.
- Sırasıyla soğan ve sarımsak hariç, tüm gereçler karıştırılır tavuk harmanlanır.
- Düdüklü tencereye dizilir üzerine soğanlar ve sarımsaklar konulur.
- Kapağı kapatılır ve ocağa verilir kısık ateşte denetimli 45 dakikada pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun ❣.