bilgisayarci
FD Üye

Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet tavuk but
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı acılı tavuk harcı (Olmasa da olur)
- 2 dış sarımsak
- Tuz
- Pulbiber
- Kekik
- Köri
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp üzerine çizikler atalım. Patatesleri soyup elma dilim halinde keselim.
- Bir kaba salça yoğurt sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım. İçerisine tavuğu ve patatesi ekleyip harmanlayalım.
- Bu biçimde vaktiniz varsa 3 4 saat bekletelim.
- Düdüklü tencerenin altını açalım tavukları içine alıp gerili önlü biraz mühürleyelim daha sonra patatesleri ekleyelim ve kalan sosu da üzerine ek edelim bu basamakta su eklemenize gerek olmuyor.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve 15 20 dakika civarı pişirelim. Ben tencereden çıkardıktan sonra birde fırında 200 derecede 10 dakika kadar üzerlerini kızarttım bu türlü daha lezzetli oldular tercih sizin. Pişen tavuklarımızı servis edelim. Afiyet olsun.