elektronikci
FD Üye
Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasülye
- 2 adet domates
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- Şeker
Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce fasulyelerin kenarlarındaki kılçıkları ayıklanır.
- Ufak ufak doğradığımız soğanları zeytinyağında rengi pembeleşene kadar kavuralım.
- Yemeklik doğradığımız domatesleri de (Ben konserve domates kullandım) üzerine ekleyip tıkırdayana kadar bekleyelim.
- Temizlediğimiz fasulyeleri domateslerin üstüne ekleyelim-3 dakikada bir fasulyeler küçülünceye kadar karıştıralım.
- Daha sonra bir bardak su bir tutam tuz bir tutam şeker eklenip karıştırılır.
- Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Düdüklü tencerenin düdüğü öttükten sonra ocak kısık ateşe alınır. 10 dakika pişmesi beklenir.
- Düdüklü tencerenin havası iyice alındıktan sonra kapak açılır yemek servise hazır hale gelir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.