Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düdüklüde Ayva Tatlısı

Hoş geldin! TahirGunduz tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Düdüklüde Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Düdüklüde Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet ayva
*2 su bardağı şeker( 2 ayva için 1 su bardağı şeker)
*1 su bardağı su

Üzeri için :


*1 su bardağı ceviz içi( Elle iri iri bölünmüş veya doğranmış)
*Arzuya göre yeterince kaymak (Kaymağı servis ederken arzuya göre ekliyoruz )

Düdüklüde Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce ayvaları yıkıyoruz, soyuyoruz İkiye bölüyoruz Ayvalar büyükse üç eş parçaya bölebilirsiniz Çekirdek yuvasını çıkarıyoruz (Kabuklarını ve çekirdek yuvasını atmıyoruz) Düdüklüye ayvaları diziyoruz Üzerine şekeri ve suyu ekliyoruz Ayva yuvalarını çekirdekleri ile koyuyoruz Ayvalar kaynamaya başlayınca kapağını kapatıyoruz Düdüklünün düdüğü çıkınca 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz ( Düdüklünüzün pişirme süresini göz önünde bulundurun )
Düdüklü soğuyunca kapağını açıyoruz Ayvaları fırın kabına diziyoruz Üzerine iri doğradımız cevizleri koyuyoruz Düdüklüde kalan şerbeti de ayvaların üzerine gezdiriyoruz 180 derecede cevizler biraz kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz Soğuyunca servis ediyoruz Afiyet olsun
Not: Düdüklülerin pişirme süresi farklı olduğu için süreyi ona göre ayarlamanız gerekiyor Ayrıca kabukları atmıyorum Ya kaynatıp suyunu içebilirsiniz çay gibi Ya da ayvalarla haşlayıp tüketebirsiniz
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt