iltasyazilim
FD Üye
Düdüklüde Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*2 su bardağı şeker( 2 ayva için 1 su bardağı şeker)
*1 su bardağı su
Üzeri için :
*1 su bardağı ceviz içi( Elle iri iri bölünmüş veya doğranmış)
*Arzuya göre yeterince kaymak (Kaymağı servis ederken arzuya göre ekliyoruz )
Düdüklüde Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce ayvaları yıkıyoruz, soyuyoruz İkiye bölüyoruz Ayvalar büyükse üç eş parçaya bölebilirsiniz Çekirdek yuvasını çıkarıyoruz (Kabuklarını ve çekirdek yuvasını atmıyoruz) Düdüklüye ayvaları diziyoruz Üzerine şekeri ve suyu ekliyoruz Ayva yuvalarını çekirdekleri ile koyuyoruz Ayvalar kaynamaya başlayınca kapağını kapatıyoruz Düdüklünün düdüğü çıkınca 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz ( Düdüklünüzün pişirme süresini göz önünde bulundurun )
Düdüklü soğuyunca kapağını açıyoruz Ayvaları fırın kabına diziyoruz Üzerine iri doğradımız cevizleri koyuyoruz Düdüklüde kalan şerbeti de ayvaların üzerine gezdiriyoruz 180 derecede cevizler biraz kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz Soğuyunca servis ediyoruz Afiyet olsun
Not: Düdüklülerin pişirme süresi farklı olduğu için süreyi ona göre ayarlamanız gerekiyor Ayrıca kabukları atmıyorum Ya kaynatıp suyunu içebilirsiniz çay gibi Ya da ayvalarla haşlayıp tüketebirsiniz
*4 adet ayva
*2 su bardağı şeker( 2 ayva için 1 su bardağı şeker)
*1 su bardağı su
Üzeri için :
*1 su bardağı ceviz içi( Elle iri iri bölünmüş veya doğranmış)
*Arzuya göre yeterince kaymak (Kaymağı servis ederken arzuya göre ekliyoruz )
Düdüklüde Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce ayvaları yıkıyoruz, soyuyoruz İkiye bölüyoruz Ayvalar büyükse üç eş parçaya bölebilirsiniz Çekirdek yuvasını çıkarıyoruz (Kabuklarını ve çekirdek yuvasını atmıyoruz) Düdüklüye ayvaları diziyoruz Üzerine şekeri ve suyu ekliyoruz Ayva yuvalarını çekirdekleri ile koyuyoruz Ayvalar kaynamaya başlayınca kapağını kapatıyoruz Düdüklünün düdüğü çıkınca 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz ( Düdüklünüzün pişirme süresini göz önünde bulundurun )
Düdüklü soğuyunca kapağını açıyoruz Ayvaları fırın kabına diziyoruz Üzerine iri doğradımız cevizleri koyuyoruz Düdüklüde kalan şerbeti de ayvaların üzerine gezdiriyoruz 180 derecede cevizler biraz kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz Soğuyunca servis ediyoruz Afiyet olsun
Not: Düdüklülerin pişirme süresi farklı olduğu için süreyi ona göre ayarlamanız gerekiyor Ayrıca kabukları atmıyorum Ya kaynatıp suyunu içebilirsiniz çay gibi Ya da ayvalarla haşlayıp tüketebirsiniz