elektronikci
FD Üye
Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet köy tavuğu
- 1.5 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ yahut sıvı yağ)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı nohut
Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirincimizi yıkayıp kenara alalım.
- Doğranmış soğanların üzerine tuz ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım ve pirincimizi de ekleyelim.
- Tavuğumuzun içine yağımızı ekleyip pirincimizi doldurduktan sonra tavuğun açık olan kısmını dikelim düdüklüye yerleştirelim.
- Tavuğun üzerini geçecek formda su koyalım ve nohutumuzu da üzerine döküp ocağa alalım.
- Düdüklümüz öttükten 1 saat sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.