Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü)

Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
duduklude-icli-koy-tavugu-hatay-usulu.jpg

Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet köy tavuğu
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ yahut sıvı yağ)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı nohut

Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirincimizi yıkayıp kenara alalım.
  2. Doğranmış soğanların üzerine tuz ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım ve pirincimizi de ekleyelim.
  3. Tavuğumuzun içine yağımızı ekleyip pirincimizi doldurduktan sonra tavuğun açık olan kısmını dikelim düdüklüye yerleştirelim.
  4. Tavuğun üzerini geçecek formda su koyalım ve nohutumuzu da üzerine döküp ocağa alalım.
  5. Düdüklümüz öttükten 1 saat sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.
Düdüklüde İçli Köy Tavuğu (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt