Düdüklüde Kuru Patlıcan Biber Kabak Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 20 adet kuru patlıcan
- 30 adet kuru biber
- 10 adet kuru kabak
- 2.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı isot
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram yağlı kıyma
- Yarım demet maydanoz
Düdüklüde Kuru Patlıcan Biber Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
- Pirinci yıkayın süzün karıştırma kabına alın içine salçalarınızı ekleyin.
- Soğan ve sarımsakları robottan geçirin karıştırma kabına alın.
- Baharatları, tuzu, kıymayı ve sıvı yağı ekleyin iç harcınızı yoğurun!.
- Kuru patlıcan kabak ve biberlerinizi sıcak suda 3-4 dk haşlayın süzün soğumaya bırakın!.
- Hazırladığınız harç ile kuru sebzelerinizi doldurun! doldururken 1 parmak boşluk bırakın ağzını katlayarak kapatın iç harç dışarı çıkmasın.
- Düdüklü tencerenin dinine toprak güveç koyun altına kabak ve patlıcanları üzerine biberleri sıkı bir formda dizin su görünecek fakat biberlerin üzerini fazla geçmeyecek halde dökün.
- 2. 5 su bardağı kâfi olacaktır. 1 limon suyunu sıkın tencerenizin kapağını kapatın.
- Ocak üzerinde pişmeye bırakın.
- Kaynama noktasına gelince düdüğünü kapatın 15 dk kısık ateşte dolmanızı pişirin. Afiyet olsun.