Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düdüklüde Sac Kavurma

Düdüklüde Sac Kavurma
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
duduklude-sac-kavurma.jpg

Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller

  • 750 gram yağsız dana kuşbaşı et
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı Yapılışı

  1. Etler yıkanır ve düdüklü tencereye alınır ,üzerini geçecek kadar su eklenir ve 30 dakika pişirilir.
  2. Kuru soğan ve bir ölçü iri doğranan biberler eriyen yağda kavrulur.
  3. Haşlanmış etler süzülüp biber ve soğan ile 5 dk kavrulur.
  4. 3 adet domates orta boyutta doğranır ve eklenir.
  5. Tuz, karabiber eklenir ,suyu hafif çekene kadar pişirilir.
Düdüklüde hazırladığımız sac tavamız hazır.

Etler hem daha kolay hem süratli pişiyor ve yumuşacık oluyor tavada kavurunca da kavurma lezzetine ulaşıyor.

Deneyeceklere afiyet olsun.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt