Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram yağsız dana kuşbaşı et
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
- Etler yıkanır ve düdüklü tencereye alınır ,üzerini geçecek kadar su eklenir ve 30 dakika pişirilir.
- Kuru soğan ve bir ölçü iri doğranan biberler eriyen yağda kavrulur.
- Haşlanmış etler süzülüp biber ve soğan ile 5 dk kavrulur.
- 3 adet domates orta boyutta doğranır ve eklenir.
- Tuz, karabiber eklenir ,suyu hafif çekene kadar pişirilir.
Etler hem daha kolay hem süratli pişiyor ve yumuşacık oluyor tavada kavurunca da kavurma lezzetine ulaşıyor.
Deneyeceklere afiyet olsun.