
Düğün Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 4 kesim kuzu gerdan
- 1200ml su
- 2 su bardağı yoğurt (200 ml bardak ile)
- 1 yumurta
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tereyağı
- Pulbiber
- Nane
- Kırmızı toz biber
Düğün Çorba Tanımı Yapılışı
- Kuzu gerdanlarımızı 1200 ml şu ile düdüklü tencerede 1 saat pişiriyoruz.
- Farklı bir kapta 2 su bardağı yoğurdu, 1 yumurtayı ve 2 çorba kaşığı un u çırpıyoruz.
- Haşlanan gerdanları süzüyoruz ki kemik parçacıkları suyunda kalmasın.
- Gerdanların haşlanan suyunu tencereye alıp terbiyemize kepçe kepçe yavaş yavaş koyarak ısınmasını sağlıyoruz.
- Gereğince ısındığında hepsini tencere içinde karıştırıyoruz. Kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra gerdanların didiklenmiş etlerini çorbaya ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirkeyi de ekliyoruz (Et kokusu size ağır gelmiyorsa koymayabilirsiniz) 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz)
- Son olarak servis esnasında üzerine damak tadınıza nazaran tereyağında pulbiber ve toz kırmızı biber yakıp üzerine gezdiriyoruz.