Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düğün Çorba

Düğün Çorba
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dugun-corba-1.jpg

Düğün Çorba Tanımı İçin Materyaller

  • 4 kesim kuzu gerdan
  • 1200ml su
  • 2 su bardağı yoğurt (200 ml bardak ile)
  • 1 yumurta
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber

Düğün Çorba Tanımı Yapılışı

  1. Kuzu gerdanlarımızı 1200 ml şu ile düdüklü tencerede 1 saat pişiriyoruz.
  2. Farklı bir kapta 2 su bardağı yoğurdu, 1 yumurtayı ve 2 çorba kaşığı un u çırpıyoruz.
  3. Haşlanan gerdanları süzüyoruz ki kemik parçacıkları suyunda kalmasın.
  4. Gerdanların haşlanan suyunu tencereye alıp terbiyemize kepçe kepçe yavaş yavaş koyarak ısınmasını sağlıyoruz.
  5. Gereğince ısındığında hepsini tencere içinde karıştırıyoruz. Kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra gerdanların didiklenmiş etlerini çorbaya ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirkeyi de ekliyoruz (Et kokusu size ağır gelmiyorsa koymayabilirsiniz) 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz)
  7. Son olarak servis esnasında üzerine damak tadınıza nazaran tereyağında pulbiber ve toz kırmızı biber yakıp üzerine gezdiriyoruz.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt