teknolojiuzmani
FD Üye
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış kemiğinden ayrılmış gerdan eti
- 2 su bardağı haşlamanın suyu
- 1 litre su
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (İsterseniz tatlı toz biber)
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış gerdan etini didikleyelim ve üzerine sarımsağı rendeleyelim bir kenara alalım. Et suyunu ve bir litre sütü ocağa alalım.
- Terbiyesini hazırlamak için verilen gereçleri güzelce çırpalım ve ocaktaki çorbanın suyuna ek edelim kaynayana kadar karıştıralım.
- Et ve sarımsağı, karabiber ve tuzu ek edelim tencerenin kapağını kapatmadan 7-8 dakika kaynayınca çorbamız hazırdır.
- Tencerenin kapağını çorbanın sıcaklığı çıkana kadar açık bırakalım.
- Yağları sos kabında eritelim pul biber ekleyip, altını kapatalım. Çorbayı servis yaparken üzerine tereyağlı sostan dökelim. Afiyet olsun. ????????.