Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası)

Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
dugun-corbasilezzetli-sifa-corbasi.jpg

Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış kemiğinden ayrılmış gerdan eti
  • 2 su bardağı haşlamanın suyu
  • 1 litre su
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
Terbiyesi için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
Üzerine sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (İsterseniz tatlı toz biber)

Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Haşlanmış gerdan etini didikleyelim ve üzerine sarımsağı rendeleyelim bir kenara alalım. Et suyunu ve bir litre sütü ocağa alalım.
  2. Terbiyesini hazırlamak için verilen gereçleri güzelce çırpalım ve ocaktaki çorbanın suyuna ek edelim kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Et ve sarımsağı, karabiber ve tuzu ek edelim tencerenin kapağını kapatmadan 7-8 dakika kaynayınca çorbamız hazırdır.
  4. Tencerenin kapağını çorbanın sıcaklığı çıkana kadar açık bırakalım.
  5. Yağları sos kabında eritelim pul biber ekleyip, altını kapatalım. Çorbayı servis yaparken üzerine tereyağlı sostan dökelim. Afiyet olsun. ????????.
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Düğün Çorbası (Şifa Kaynağı) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuzu gerdan etiÜzerini geçecek kadar su Çorbanın terbiyesi için: 2 yemek kaşığı unYarım su bardağı yoğurt1 adet yumurta sarısıBir kaç damla limon suyu1 çay kaşığı tuz Servisi için: 1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay kaşığı kırmızı tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Düğün Çorbası Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo kuzu gerdan yahut birkaç kesim kemikli et2 litre su Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı un1 adet yumurta1 tane limonun suyu1 su bardağı su Yüzüne sos için; 2yemekkaşığı tereyağı4yemekkaşığı zeytinyağı1caykaşığı tepeleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Şifa Deposu Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler 3.4 orta kesim kemikli et (Yada 150 gram kesim et)1.5 litre su3 diş rendelenmiş sarımsak1 çay kaşığı karabiber Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt2. tepeleme yemek kaşığı un1 adet yumurtanın sarısı Üzerine sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş6 su bardağı et suyu2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağKarabiberTuz Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı1/2 (yarım) limon suyu4 yemek kaşığı yoğurt Servis için; Ezilmiş sarımsakSirke Üzeri için; TereyağKırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Hanım Ağa Çorbası (İnanılmaz Lezzetli Terbiyeli Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan (rendelenecek )1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı domates biber karışık salça1 ,5 su bardağı geceden ıslatılmış nohut2 yemek kaşığı yeşil mercimek1 su bardağından az erişte1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt