Düğün Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2-3 büyük kesim dana gerdanı yada kuzu
- 4-5 su bardağı su
- 4 kaşık dolusu mesken üretimi yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 kaşık un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle düdüklü tenceremize etimiz alalım ve üzerine su ek edip 30-40 dakika pişmeye bırakalım.
- Bir kaseye terbiyesi için yoğurt yumurta sarısı limon suyu ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Pişen etimizin suyunu bir tencereye süzelim. Etler soğuduktan sonra güzelce didikleyelim.
- Tenceremizdeki et suyunu tekrar kaynatalım ve üzerine et kesimlerini ek edelim.
- Hazırlamış olduğunuz terbiyesi için 2 kepçe dolusu kaseye dökelim ve çırpalım.
- Sonrasında hazırlamış olduğumuz terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökerek çırpalım.
- Tuzunu ek edip güzelce karıştıralım ve 10-15 kısık ateşte pişirelim.
- Çorbanız servis etmeye hazırdır üzerine pulbiber ile efsane bir çorba oluyor. Katiyetle denemenizi öneriyorum. Tam şifalı çorba ???? Afiyet olsun ????.